Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Maag-, darm- en leverziekten (MDL)

Gepubliceerd op: 05 februari 2008


Op de polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (MDL) worden patiënten gezien met klachten en aandoeningen van de spijsverteringsorganen (slokdarm, maag en darmen, alvleesklier, galwegen en lever).
Veel voorkomende klachten waarvoor u verwezen kan worden naar de mdl-arts zijn onder andere buikpijn, maagklachten, bloedarmoede, bloed in de ontlasting, chronische diarree, obstipatie en geelzucht.

Bereikbaarheid

De polikliniek is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 16.30 uur.
Telefoonnummer (0314) 32 93 35.

Afspraak maken

Wanneer u een afspraak wilt maken kan dat aan de balie van de polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (routenummer 52) of via telefoonnummer (0314) 32 93 35, op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur.
Onze wachttijd voor niet-spoedeisende onderzoeken kunt u zien in het wachttijden-overzicht.

MRSA

Heeft u de afgelopen 2 maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u beroepsmatig in contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens of woont u op een bedrijf waar deze dieren worden gehouden? Meld dit bij het maken van de afspraak en aan de balie. Dit in verband met maatregelen tegen de MRSA-bacterie.

Verhinderd

Bent u verhinderd voor uw afspraak? Meld dit dan tijdig bij het secretariaat van de polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (telefoonnummer (0314) 32 93 35. Zo kan er nog iemand anders in uw plaats komen.

Wat neemt u mee voor uw afspraak:

  • Een geldig legitimatiebewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. 
  • De (ingevulde) vragenlijst als u die heeft gekregen.
  • Neem alle medicijnen die u gebruikt mee (ook alle middelen die u zelf bij de drogist of apotheek heeft gekocht) en/of uw medicijnpaspoort of medicijnkaart. Zorg voor een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit is te verkrijgen bij uw apotheek.
  • Indien van toepassing: loophulpmiddel (stok, rollator, looprek) of rolstoel.
  • Hulpmiddelen als (lees)bril en/of gehoorapparaat.
  • Trekt u, als u onderzoeken moet ondergaan, makkelijk zittende kleding aan. Dat is handig bij het aan- en uitkleden. Neem eventueel extra ondergoed mee.
  • Verder raden wij u aan om iets mee te nemen, zoals een boek of een tijdschrift, dat kan zorgen voor wat afleiding tijdens de momenten waarop u moet wachten.

Inchecken en aanmelden voor uw afspraak

Bent u nog nooit eerder in het Slingeland Ziekenhuis geweest voor een afspraak? Meldt u zich eerst bij de Inschrijfbalie met uw identiteitsbewijs. U hoeft niet in te checken.

Vanaf 24 uur voor uw afspraak kunt u online inchecken in Mijn Slingeland. Of u doet dit in de hal van het ziekenhuis bij de incheckzuil met uw legitimatiebewijs.
Met het dagticket dat u ontvangt meldt u zich in het ziekenhuis bij de aanmeldzuil in de buurt van de polikliniek. Voor meer uitleg en informatie zie Inchecken en aanmelden.

Locatie 

De polikliniek Maag-, darm- en leverziekten bevindt zich op de: 1e etage, routenummer 52.

Co-assistent

Het kan zijn dat u gezien wordt door een co-assistent, hiervoor zal van tevoren uw toestemming gevraagd worden. Co-assistenten zijn in opleiding tot arts en werken onder supervisie en begeleiding van de mdl-arts.

Samenwerking

Voor de behandeling van specifieke aandoeningen wordt nauw samengewerkt met o.a. de chirurgen, internisten, gynaecologen, urologen en radiologen van het ziekenhuis. Er vinden diverse formele overleggen tussen de zorgverleners plaats om patiëntenzorg te bespreken, zoals de 'oncologiecommissie'. Ook wordt er samengewerkt met verschillende academische ziekenhuizen en instellingen voor behandelingen die niet in het Slingeland Ziekenhuis kunnen worden uitgevoerd (zoals bijvoorbeeld bestralingen).

Meer informatie

Onderstaand vindt u links naar websites met meer informatie over allerlei maag-, darm- en leverziekten. Verschillende van deze websites zijn tevens website van een patiëntenvereniging.



Laatst bijgewerkt op: 20 september 2024

Direct naar

deelnemende-organisaties-transmuraal-1200x627px.jpg
Achterhoekse zorgorganisaties gaan voor duurzame arbeidsverhoudingen