Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland Ziekenhuis investeert in medische apparatuur van Siemens Healthineers

Gepubliceerd op: 12 juni 2024

Om in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio te blijven bieden, investeert het Slingeland Ziekenhuis ook de komende jaren in nieuwe medische apparatuur. Paul Nijssen, lid Raad van Bestuur van het Slingeland, tekende woensdag 12 juni samen met Paul Riswick en Bianca van Adrichem, Algemeen Directeur en Chief Financial Officer van Siemens Healthineers, de partnership-overeenkomst.

Aan de basis van deze overeenkomst ligt een vervangingsplan, waarin staat uitgewerkt welke apparatuur wanneer wordt vervangen. Ook het onderhoud van de apparatuur is onderdeel van de nieuwe samenwerking. Paul Riswick: “We zijn trots dat we de lange intensieve relatie voort kunnen zetten in het partnership en gaan samenwerken aan een toekomstbestendige zorgomgeving.”

Op weg naar de nieuwbouw

Het Slingeland Ziekenhuis heeft veel apparatuur die op bepaalde momenten vervangen moet worden. De planning daarvan is nauwkeurig afgestemd op de komst van het nieuwe ziekenhuis. Een aantal apparaten zijn complex om te verhuizen. Daarom kijken we goed wat er de komende jaren vervangen moet worden in het huidige gebouw, en welke apparatuur we aanschaffen voor het nieuwe ziekenhuis. De kwaliteit van de apparatuur is daarvoor leidend. Door goede afspraken met Siemens Healthineers te maken, zorgen we ervoor dat onze patiënten kunnen blijven rekenen op hoogwaardige zorgtechnologie.

Operatiekamer van de toekomst

Naast de aanschaf van apparatuur voor röntgenfoto’s (Bucky’s, een doorlichtkamer, mobiele röntgentoestellen en C-bogen), MRI-scanners, CT-scanners, SPECT/CT-scanners en een interventiekamer, is de aanschaf van een hybride operatiekamer het meest opvallende onderdeel uit het contract. Een hybride operatiekamer is een geavanceerd en hypermodern röntgenapparaat in een relatief grote operatiekamer. Doordat de krachtige röntgenapparatuur een nauwkeurig beeld geeft van structuren in het lichaam, kunnen meer en complexere (hoog-risico) operaties aan de hand van een kleine incisie (minimaal invasief, bijvoorbeeld via de slagader in de lies) worden verricht. Vaatchirurg Gert-Jan Lauret is blij met de komst van de hybride OK: “Radiologen en chirurgen gaan dankzij de nieuwe inrichting van het ziekenhuis en de komst van de hybride OK steeds intensiever samenwerken, tot áán de operatietafel. We kunnen operaties nog nauwkeuriger uitvoeren en sneller handelen bij hoog risico operaties. De hybride OK is daarmee een fantastische aanvulling op ons nieuwe ziekenhuis en van grote meerwaarde voor de regio.”

Met de hybride OK bouwen we verder aan een moderne en toekomstbestendige zorgomgeving waar we onze zorg slim inrichten. Het contract met Siemens Healthineers gaat per direct in en loopt tot tien jaar na de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis.

Laatst bijgewerkt op: 14 juni 2024

Direct naar

deelnemende-organisaties-transmuraal-1200x627px.jpg
Achterhoekse zorgorganisaties gaan voor duurzame arbeidsverhoudingen