Poliklinische operatiekamer (POK)
Gepubliceerd op: 23 januari 2008Het Slingeland Ziekenhuis beschikt over Poliklinische Operatiekamers (POK’s). Deze operatiekamers worden gebruikt voor de zogenaamde “kleine verrichtingen” ook wel poliklinische behandelingen genoemd. De patiënten mogen dan ook na de behandeling direct weer naar huis.
Er zijn diverse specialisten die gebruik maken van de POK om een patiënt te behandelen. Dit zijn de volgende specialismen: chirurgie, urologie, plastische chirurgie, orthopedie en oogheelkunde.
Afspraak
De afspraak voor een behandeling op de POK wordt gemaakt bij de polikliniek van uw behandelend specialist. In sommige gevallen wordt de afspraak rechtstreeks door de huisarts gemaakt. U krijgt bij de planning van de afspraak alle nodige informatie over de behandeling op de POK.
Indien u een afspraak wilt verzetten neemt u dan tijdig contact op met uw behandelend specialist. Ook voor eventuele vragen die u nog heeft kunt u contact opnemen met uw specialist.
Locatie
U meldt zich eerst bij de balie van uw behandelend specialist in het ziekenhuis.
Daarna zal de polikliniekmedewerker u doorsturen naar de wachtkamer van de POK in het souterrain (-1). Volgt u routenummer 22.
Werkwijze
U kunt op het tijdstip van de afspraak plaats nemen in de wachtkamer van Poliklinische Behandelingen. De doktersassistent of verpleegkundige komt u uit de wachtkamer ophalen en neemt u mee naar de POK.
De ingreep vindt plaats op de POK. Hierbij is een doktersassistent of een verpleegkundige aanwezig en uw specialist. De verdoving wordt plaatselijk toegediend middels een injectie. Na de ingreep mag u direct weer naar huis.
Aangeraden wordt om een begeleider mee te nemen naar het ziekenhuis, die u weer thuis kan brengen.
Indien nodig komt u terug voor controle op de polikliniek van uw specialist. De verpleegkundige of doktersassistente zal u hierover verder informeren.
Artsen in opleiding
Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat er artsen in opleiding aanwezig kunnen zijn bij de ingreep op de POK. Hun aanwezigheid dient strikt een opleidingsdoel. Ten aanzien van de patiëntenzorg dragen zij een beperkte verantwoordelijkheid onder supervisie van de specialist.
Laatst bijgewerkt op: 04 oktober 2021